Трудностите ни изграждат!

Трудностите ни изграждат!

Не получих нищо от това, за което молих… Но получих всичко, което ми е нужно.Понякога се чудим защо не сме получили от живота това, което сме искали най-много.Изпадали сме в тежки размисли, които ни карат да се чувстваме недостойни или дори неспособни на хубав живот.А истината е само една – ние не взимаме от живота, той ни дава всичко нужно. И нищо повече.

Веднъж в един пашкул се появила малка пукнатина и случайно минаващ човек стоял часове и наблюдавал как през тази малка цепнатина се опитвала да излезе пеперуда. Минало доста време, но пеперудата сякаш изоставила своите усилия, а цепнатината оставала все така малка.На човека му се сторило, че пеперудата е направила всичко възможно и че у нея не са останали никакви сили за каквото и да било повече. Тогава човекът решил да помогне на пеперудата: взел малко ножче и разрязал пашкула.Пеперуда излязла веднага. Но нейното телце било слабо и немощно, крилата й били недоразвити и едва се движели. Човекът продължил да наблюдава, мислейки че крилата на пеперудата ще се оправят, ще укрепнат и тя ще може да лети. Но нищо подобно не се случило.През остатъка от живота си пеперудата се влачила по земята. Тя така и не могла да литне.И всичко само заради това, че човекът, желаейки да й помогне, не разбрал, че усилието за излизане от пашкула е необходимо на пеперудата, за да може течността от тялото й да премине в крилата, те да се разгърнат и така тя да може да лети.

Животът заставял пеперудата с труд да напусне тази обвивка, за да може да расте и да се развива.Понякога именно усилието ни е необходимо в живота.Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега. Никога не бихме могли да полетим.

Аз молих за сила …, а животът ми даде трудности, за да ме направи силен.

Аз молих за мъдрост…, а животът ми даде проблеми за разрешаване.

Аз молих за богатство…, а животът ми даде мозък и мускули, за да мога да работя.

Аз молих да мога да летя…, а животът ми даде препятствия, за да мога да ги преодолявам.

Аз молих за любов…, а животът ми даде хора, на които мога да помогна да разрешат проблемите си.

Аз молих за блага…, а животът ми даде възможности.

Не получих нищо от това, за което молих… Но получих всичко, което ми е нужно.***Когато изпаднем в тежка ситуация ни се струва, че всичко е против нас и че помощ не получаваме от никъде – нито от приятели, роднини или Бог. Тогава би трябвало да се запитаме това не е ли нашата лична битка, от която ще излезем по-силни, по-уверени и по-можещи? И че тази борба ни е била необходима и след като сме победили, то тази ситуация ни е подготвяла за следващата ни битка, която не бихме могли да я преодолеем ако не сме това, което сме станали сега благодарение на тежката ситуация, която сме преодолели в миналото.

Вашият коментар