Доказателство, че съществува Бог!

Доказателство, че съществува Бог!

„Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така че човеците остават без извинение“ (Рим. 1:20).

Рече безумец в сърцето си: „Няма Бог“ (Псалм 52:2).

„Наистина суетни са по природа всички люде, които не са имали познание за Бога, които от видимите съвършенства не са могли да познаят вечно Съществуващия и, гледайки делата, не са познали Виновника“ (Книга Премъдрост Соломонова 13:1).

Ето това слово от Библията потвърждава, че цялото Творение и в частност цялата природа разкрива съществуването на един Творец, Създател, Бог.
Ето това насекомо как е възможно окраската му да наподобява змия за да се защитава от птици и други животни? Това е заложено в ДНК-то му. Как може на случаен принцип това да се случи и защо не наподобява червей или нещо друго, а точно змия за да е в безопасност? Как природата на случаен принцип може да сътвори нещо подобно?

Ако попитаме един програмист на софтуерни програми ще ни каже, че дори и най-елементарната програма може да се създаде единствено от програмист, а не на случаен принцип от подредбата на нули и единици. А освен софтуер е нужен и хардуер, както е и в природата. А цялата сложност на всички програми които си взаимодействат по между си в интернет не наподобяват ли сложните процеси и взаимовръзки във природата и в целия космос? Човекът също е създател – творец.

Бог каза, „Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие” (Битие 1:26).

,,Онзи, Който седи над кръга на земята,
пред Когото жителите й са като скакалци,
Който простира небето като завеса
и го разпъва като шатър за живеене,”
Исая 40:22

Колко късно хората са установили, че Земята е кръгла! А още по-скоро учените установиха, че Вселената се разширява непрекъснато. Всичко това хората щяха да го знаят още преди 2000 години, ако четяха и разбираха истински Библията – Божието Слово.

Това е орхидея, която цъфти веднъж годишно. Прилича на молещ се монах и щом разцъфти се превръща в летящ гълъб.
Нарича се цветето на Светия Дух.
,,И като се кръсти, Исус веднага излезе от водата; и, ето, отвориха Му се небесата и видя, че Божият Дух слиза като гълъб и се спуска на Него;“ Матей 3:16

Ами окраската на този гигантски молец, която наподобява очите на сова или бухал!?!


А какво ще кажете за тази пеперуда, която Бог е създал със съвършен камуфлаж за да имитира листо?

Вашият коментар