Тайната на успеха!

Тайната на успеха!

В подкрепа на тази мисъл ми хрумва един пример, който е доста показателен за това, че е много важно човек да върши това, което е неговото призвание и така парите и успехите ще дойдат сами.

Примерно ако един човек е учил за готвач значи той вече има необходимите умения и ако мотива му, за да се занимава с тази работа е че ще спечели много пари и отношението към работата е всеотдайно, защото му харесва тази професия и така да се каже е превърнал своето хоби в професия и за това няма да му се налага да работи цял живот, защото за него това е начин на живот. Дори когато не е на работа той се занимава допълнително, за да се усъвършенства, защото тази дейност му доставя удоволствие.

А сега да си представим готвач, който има уменията, т.е. завършил е такова образование и мотивацията му е да стане шеф готвач, за да работи в скъпи ресторанти, за да изкарва много пари. А отношението към работата му да е следната: ,,Работя за да изкарвам много пари, но не я работя с кеф и желание.”

Такъв човек би му било много трудно и непосилно дори да изкарва по 12 и повече часа в кухнята и около печката само и само, за да взима повече пари. Той ще се измъчва, докато работи като това неминуемо ще окаже влияние на качеството на работата му, а също така няма да има търпение да си тръгне от работа, а да не говорим, че не би се самоусъвършенствал в тази насока допълнително. Следователно той ще е обречен на неуспех и не би станал един от най-добрите шеф готвачи, което от своя страна ще го направи вечно недоволен и нещастен тъй като няма да взима парите които се е надявал да взима , а и самата работа ще го измъчва докато я върши. Такъв начин на живот би довел до ежедневен стрес и неудовлетвореност от живота като цяло.

За това е много важно както за нас възрастните, а най-вече и за нашите деца, когато избират професия и ние ги насочваме, да се съобразяваме с техните интереси, желания, способности, таланти и призвание, а не да се водим по това дали една професия е доходна или не.

Представете си добър и търсен специалист и най-важното щастлив, докато върши това което му харесва как би живял ако работи една от следните професии: певец, музикант, готвач, електротехник, водопроводчик и др.

А сега си представете един посредствен и измъчващ се човек, който работи една от следните професии как би живял: лекар, инженер, адвокат, счетоводител и др.

Информация за това как по-добре да разбираме нуждите и желанията на нашите деца? Хиперактивност и фобиите при децата. Рисувателни тестове които ни разкриват скритите емоции на децата и въобще как бихме могли да подобрим комуникацията и връзката с нашите деца вижте в моя сайт: https://psihoterapia-online.com/?page_id=294

Вашият коментар